Czech Open 2012/13, Benátky nad Jizerou

November közepén 2 versenyzővel indultunk Csehországba: a klub részéről Kmetykó Péter, míg az utánpótlás válogatott tagjaként Cakó Dávid versenyzett a Prágához közeli Benátky nad Jizerou jégpályáján.

Peti (Novice A kcs.) a bécsi bemutatkozás után már bátran harcolt, minden távon csak hajszálnyira volt a döntőbe jutástól. Összetettben 8. helyet sikerült elérnie a 22 induló között. Az idők ugyan elmaradtak az egyéni legjobbjaitól, de a résztvevők egyetértettek abban, hogy az elmúlt évektől eltérően most valamiért picit lassú volt a jég.

Dávid (Junior B kcs.) 1500m-en 9., 1000m-en 6., 500m-en bukást követően 16. helyen zárt. Ezzel összesítésben 10. helyet ért el a 25 fős mezőnyben, ami értékes pontokat jelentett számára az Európa-Kupára való kijutásért folyó éves versenyben. Igen erős volt az orosz és a lengyel csapat, láthatóan komolyan veszik az utánpótlás korosztály nevelését a jövőbeli eredmények érdekében.

A felnőtteknél már a 2014-es Szocsi olimpiai részvétel lebeg a legjobbak szeme előtt. Ennek megfelelően is küzdöttek, élvezetes csatákat láthattunk a feltörekvő és a már élvonalbeli kelet- és közép-európai versenyzők között.

Részletes eremények