Zagrab-blog-post-featured

Külföldi versenyek futószalagon – Benatky, Zágráb, Rostock

Októberben már Európa szerte zajlanak a különböző nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyek, amelyekre egyesületünk versnyzői is eljutnak.

Október 6. és 8. között rendezték a csehországi Benatky nad Jizerou-ban a Danubia sorozat első állomásaként a Cseh Open elnevezésű versenyt, ahol Gárdián Zsombor képviselte színeinket. Zsoma a felnőtt kategóriában indult és a 18 fős mezőnyben összetettben a 11. helyen végzett. Legjobb helyezése 500 méteren született, ahol a B-Döntőben a 3. helyen a versenytávon pedig a 8. helyen végzett.

A következő hétvégén október 14-15-én Zágrábban volt az Alpok-Adria Kupa sorozet első versenye a Zágráb Open elnevezésű verseny. A Tuti Kori versenyzői közül Sztanojev Nikolett, Tóth Tímea és Tóth Dávid vettek részt a versenyen, Gera Márton edző vezetésével.

A verseny helyszíne, a zágrábi jégcsarnok egy régi építésű, fa tetőszerkezetű, körbe üvegezett csarnok, amely a kinti 27 fokos hőmérséklet miatt belül is kellemes meleg volt. Szombat délelőtt a Junior F Fiúk versenyeztek, ahol Tóth Dávid 500 méteren a 4., míg 222 méteren a 2. helyet szerezte meg. Eredményt csak összetettben hirdettek és érmeket is csak a verseny végén osztottak, de Dávid két szám után szorosan a 3. helyen állt, így reménykedhetett az összetett dobogóban.

A rendezők által biztosított darálthús pörkölt ebéd után a Junior C és D kategória versenyzői indultak délután, ahol a D lányok között Tóth Tímea az előfutam 2. helyével rögtön bejutott 1000 méteren az A-Döntőbe, ahol a 6. helyen végzett. Ez volt a második 1000 méteres versenye Timinek, még próbálgatnia kell a különböző taktikai elemeket, mikor-hol helyezkedjen a mezőnyben…

500 méteren nagyon szép versenyzéssel Timi megnyerte az előfutamát, így az elődöntőben az 1. pályáról rajtolva szintén az első helyen végezve jutott magabiztosan az A-Döntőbe. A Döntőben a 3. pozícioóból egy kevésbé sikerült rajt miatt végül a 4. helyen végzett.

A junior C Lányok kategóriájának népes mezőnyében Sztanojev Nikolett 1500 méteren a 16., 500 méteren a 15. helyen végzett. Niki még első éves a C-ben, így most futott először 1500 métert.

Vasárnap minden kategóriában a harmadik versenytávokat rendezték – miközben a szabadban zuhogott az eső és 10 fokot esett a hőmérséklet.

Tóth Dávid a 3 körös (333m) verseny előfutamában a hármas pozícióból rajtolva szépe versenyzéssel első helyen, a legjobb idővel jutott az A-Döntőbe, ahol a 2. helyet szerezte meg, amivel bebiztosította az összetett verseny 2. helyét is.

Tóth Tímea éppen csak lecsúszott 777 méteren az A-Döntőről, de a B-Döntőt nagy fölénnyel megnyerte, ezzel 6. helyet szerezve ezen a távon és összetettben is.

Sztanojev Niki az 1000 méteres versenyben a 16. helyen végzett.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *