Regionális Tehetség Támogató Program kiemelt kép

5 versenyzőnk kapott meghívást a Regionális Tehetség Támogató Programba

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) 2023. május elején indította útnak short-track-esek számára a Regionális Tehetség Támogató Programot (röviden RTTP), amelynek lényege, hogy a vidéki egyesületek (Tatabánya, Jászberény, Szeged, Miskolc és Debrecen) részére lehetőséget biztosítson a legjobb E és D korcsoportos versenyzőknek rendszeres összetartásokra, nyári jeges edzésekre.

Ezt a programot a junior válogatott „előszobájának” is tekinthetjük, mert az ide meghívott fiatalokra már nagyobb figyelem irányul, és közülük kerülhetnek ki a válogatottba is bekerülő ifjú versenyzők.

A Tuti Koriból 5 versenyzőnket hívták meg a programba, Németh Sándor Domonkost, Fazekas Mártont, Tóth Tímeát, Vető Rozinát és Gárdian Szonját.

A szövetség segíteni szeretné a vidéki tagegyesületek fejlődését, ehhez magasszintű sportszakmai támogatást, tudásmegosztást és optimális infrastruktúrát biztosít számukra. Az összetartások kéthetente pénteken (1 jeges és 1 száraz edzés) és szombaton (2 jeges és 2 száraz edzés) előbb májustól-július végéig Budapesten voltak, majd augusztustól kezdődően a legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező egyesületnél, Jászberényben, várhatóan 2024. március végéig.

A program szakmai vezetője Telegdi Attila a szövetség részéről.

Az eltelt 3 hónapban már tapasztalható a fejlődés a résztvevőknél, így a program nagyon sikeresnek bizonyult. Remélhetőleg jövőre is folytatódni fog és és jól ki tudja egészíteni az egyesületi edzéseket.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *