Celje Skill Race Eredményhirdetés Timi 2. Rozina 3.

Egyéni csúcsok és 2 érem az idényzáró versenyen Celjében

A 2022/2023-as szezon utolsó versenyét 2023. április első hétvégéjén rendezték a szlovéniai Celjében. Rekordszámú, 200 feletti nevezés érkezett a versenyre, ezért zsúfoltnak ígérkezett a 2 naposra tervezett viadal programja. Az már az elején kiderült, hogy idő hiányában a váltókat nem fogják megrendezni.

Kis csapatunk a verseny kezdetét megelőző napon érkezett meg Celjébe, ahol a város fölé magasodó vár felderítésével kezdtük az ismerkedést Celjével, egy kissé csipős, hideg, szeles időjárással megspékelve.

A jégcsarnokban jó jégviszonyok voltak, a többi magyar egyesület is nagy létszámmal volt jelen, a résztvevők kb. fele magyar volt. Az egyes versenytávok A-Döntői után ezúttal nem volt eredményhirdetés, csak az összetettben osztottak érmeket a 2 napos verseny végén.

Versenyzőink közül Németh Samó a D korcsoportban az 500 m-en minden futamban jobbat futott, mint az eddigi egyéni csúcsa és összetettben a nagyon jó 11. helyen végzett a 22 fős mezőnyben (500 m-en és 1000 m-en is B-döntőzött). Gárdián Zsoma az összevont junior A-B-felnőtt kategóriában remekelt, 1500 m-en A-Döntőzött és 5. lett, míg 500 m-en B-Döntő 3. lett. 1000 m-en megnyerte a B döntőt, így összetettben 6. lett az erős, nemzetközi, 11 fős felnőtt mezőnyben, a saját korcsoportjában (Junior B) pedig 4.

Sztanojev Niki a junior D lányok között 500 m-en és 1000 m-en is egyéni csúcsot futott és az összetett 14. helyen végzett. Junior E lányaink közül Vető Rozina 2 távon is (777 m és 500 m) beküzdötte magát az A Döntőbe (mindkétszer 5. lett), míg a 333 m-en megnyerte a B-Döntőt, Tóth Timi pedig mindhárom távon egyéni csúcsot javítva, a 333 m-en 3. lett az A-Döntőben, míg 777 m-en B-Döntő 2. helyet, 500 m-en pedig B-Döntő 5. helyet szerzett. Összetettben Rozina az előkelő 6., míg Timi a 7. helyet szerezte meg a 26 fős mezőnyben.

A junior F-es lányaink közül Gárdián Szonja mindhárom távon magabiztosan jutott az A-Döntőbe. Ebben a ketegóriában a csíkszeredai lányok (Veca és András Vivien) kisajátították maguknak a dobogó első két fokát, így Szonja az SZKE-s Dobay Jázminnal vívott nagy csatát az összetett bronzéremért, amelyet ezúttal Jázmin szerzett meg. Szonja két távon (500 m és 333 m) is 3. lett, míg 222 m-en 5. A másik F-es lányunk Fehér Anna mindhárom távon B-döntőzött, amelyekben egy 2. és két 3. helyet szerzett és 500 m-en és 333 m-en is egyéni csúcsot javított.

A fiúk junior F kategóriájában a még G korcsoportos Tóth Dávid nagyszerűen helytállt és minden távon nagy egyéni csúcsot javított. 500 m-en elért 1.05.320-as idejével Dávid a Junior G magyar örökranglista 2. helyére került.

A verseny kuriózumaként vasárnap reggel rendezték meg az E-F-G korcsoportos versenyzők részére az ügyességi versenyt (Skill Race), amely akadályok között korcsolyázásból, szlalomozásból, autóverseny szerű fordulókból állt. Összesen 65 versenyző indult el ebben a versenyszámban, ahol nagy örömünkre Tóth Timi a 2., míg Vető Rozina a 3. helyet szerezte meg szoros versenyben, így ezúttal sem maradtunk érmek nélkül a verseny végi eredményhirdetéskor.

Az eredményhirdetés emlékezetes része volt, amikor a Skill Race érmeseit szólítva senki sem értette a hangosbemondót, hogy kit szólított ki bronzérmesnek és egy kicsi G-s lány kiballagott végül és felállt a 3. fokra. A többi érmes nevét már lehetett érteni (Timiét és Pásztor Orsiét), így ők rendben felálltak a dobogóra, majd az igazi 3. helyezett Rozina is odarohant sebesen és tört angolsággal közölte a rendezőkkel és a kicsi G-s lánnyal, hogy neki lenne ott a helye a dobogó harmadik fokán. Rövid hezitálás után aztán helyreállt a rend a dobogón…

A magyar versenyekhez képest szokatlan módon minden kategóriában minden versenyzőt kiszólítottak a jégre az összetett sorrendben elért helyezésüknek megfelelően és oklevéllel díjazták őket.

Ezzel a versennyel lezártuk a 2022/2023-as versenyszezont és most egy hónap jól megérdemelt pihenő következik. Aztán májusban elkezdjük a felkészülést a következő szezonra, remélhetőleg ősszel már a szegedi Műjégpályán tartott jeges edzésekkel.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *