Jász Kupa 2023 Junior G összetett erdményhirdetés Dáviddal és Ronival

A legkisebbek sikere melegítette fel az ország leghidegebb csarnokát Jászberényben

Ebben a szezonban 2023. január 20-22-ig rendezték Jászberényben a szokásos 7. Jász Kupa nemzetközi short-track versenyt. A jászberényi köztudottan az ország leghidegebb jégcsarnoka, így ennek tudatában, meleg ruhával alaposan felkészülve érkeztünk a versenyre. Az öltözőnkben – amelyet a tatabányaiakkal és a csíkszeredaiakkal osztottunk meg – szerencsére nagyon jó meleg volt.

A január elején Miskolcon megtartott jeges edzőtáborunk nagyon jó lendületet adott a felkészülésünkben, amelynek állapotára, előrehaladására nagyon jó felmérési lehetőség volt a Jász Kupa.

Az 1. nap a nagyobb korcsoportok kezdték a versenyt, ahol a Felnőttek többszörösen összevont (Junior C-B-A korcsoportok és felnőttek egyben) kategóriájában Gárdián Zsombor és Péter Gergely indult. Zsoma kedvenc távján, az 500 méteren nagyon taktikusan versenyezve menetelt az A-Döntőig, ahol a 2. helyen végzett. 1000 méteren szintén bravúrosan bejutott az A-Döntőbe, ahol éppen csak lecsúszott a dobogóról és lett 4. Az 1500 méter előfutama nem sikerült túl jól, az itt megszerzett 15. helyezéssel összetettben az 5. hely lett végül Zsomáé. Péter Gergely összetettben a 16. helyen végzett a 24 fős mezőnyben, távonkénti helyezései a következők voltak: 1500 m – 12., 500 m – 12., 1000 m – 21.

A Junior D Fiú kategóriában Németh Sándor Domonkos indult, aki kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg 1000 méteren a 18., 500 méteren a 13., 777 méteren pedig a 20. helyezést, amivel összetettben a 29 résztvevő közül a dicséretes 18. helyet szerezte meg.

Junior D Lányok között indult Sztanojev Nikolett és Szörényi Emma, Niki a 20., Emma a 21. helyet szerezte meg.

A Junior E Fiúk kategóriájában Fazekas Márton indult. Marci a nem túl jól sikerült 7 körös verseny után, ahol az előfutamból nem jutott tovább és 15. lett, a többi távon javított. 333 méteren hajszál híján kicsúszott az A-Döntőből, de magabiztos versenyzéssel, végig vezetve megnyerte a B-Döntőt, így 6. lett ezen a távon. Ugyanezt hajtotta végre 500 méteren is, B-Döntő, amit megnyert, itt a 7 fős A-Döntő miatt ez a 8. helyezést érte. Összetettben pedig a 9. helyen végzett a népes, 27 fős mezőnyben.

A junior E Lányok igazán népes, nemzetközi mezőnyében 38-an álltak rajthoz, köztük a mi lányaink, Vető Rozina és Tóth Tímea. A 7 körös versenyben (777méteren) mindkét versenyzőnk a B-Döntőbe jutott, ahol Rozina a 2. helyet, míg Timi az 5. helyet szerezte meg. A 333 méteres versenyben Timi sajnos az előfutamban elesett és így nem sikerült továbbjutó helyen végeznie, ezen a távon a 31. helyen végzett. Rozina viszont gyönyörűen vette az akadályokat (elő-előfutam, előfutam, negyeddöntő, elődőntő) és az A-Döntőben a megsüvegelendő 4. helyen végzett. Az utolsó távon, az 500 méteren sajnos Rozina esett el az első előfutamban és így a 36. helyen végzett ebben a számban. Timi szépen versenyezve bejutott a B-Döntőbe, ahol Péter Anna mögött az igen dicséretes 2. helyet szerezte meg, ami ezen a távon a 9. helyezést jelentette neki. Összetettben Rozina a 7. helyen, míg Timi a 19. helyen végzett.

A Junior F Lányok mezőnyében Gárdián Szonja indult a színeinkben, aki 500 méteren nagyon belekezdett. Fölényesen nyerte meg az előfutamát, majd az egyik elődöntőben magabiztosan szerezte meg a 3. helyet, amivel máris a 7 fős A-Döntőben találta magát. A döntőben a 7. pozícióból, vagyis a 2. sorból indult, de szépen felküzdötte magát a 4. helyre, sajnos addigra az első 3 már nagyon elhúzott, így Szonja megtartva helyezését 4. lett. A 2 körös versenyben is viszonylag símán jutott be az A-Döntőbe, de ott egy sajnálatos esés miatt a 6. helyen végzett. A 333 méteres versenyben is összejött az A-Döntő, ahol ígéretes pozícióban, az éremért harcolva Dobay Jázmin bukott és elsodorta az előtte haladó Szonját és a jászberényi Molnár Katát is. Így ebben a versenyszámban Szonja 7. lett, összetettben pedig 6.

A Junior G Fiúk nemzetközi mezőnyében heten álltak rajthoz, 5 magyar fiú és 1 cseh és 1 horvát rivális. Az 5 magyar között volt Tóth Dávid és Tutrai Áron (Roni) is. A cseh Nicolas Moroz-tól tartottunk egy kicsit, mert a Mikulás Kupán decemberben Dávid előtt végzett az F-es mezőnyben. Roni pedig kijelentette, hogy ő éremért jött ide, jóllehet ez volt még csak a második versenye a Mikulás Kupa után.

Az első versenyszámban, a 333 méteren nem rendeztek előfutamot, mindjárt az A-Döntővel kezdték a legények és nagy örömünkre Dávid nagy fölénnyel megnyerte az aranyérmet, míg Roni óriási küzdelemben 3. helyen érkezett célba a horvát Todorovski előtt. A következő távon, az 1 körös versenyben már tartottak 2 előfutamot, ahonnan a legjobb 5 versenyző került az A-Döntőbe, természetesen a mi 2 fiúnk köztük volt. Dávid magabiztosan a rajttól az élre állt és győzött, míg Roni – Moroz célegyenesbeli esése után – bejött ezüstérmesként. Kettős győzelem!

A 222 méteres versenyben egy előfutamban indították mind a 7 versenyzőt, mindenki A-Döntőbe került, így itt csak a pályabeosztásról döntött az előfutam. A döntőben aztán az ismert recept szerint Dávid rögtön az élre állt és fölényesen győzött, mögötte Moroz és Roni volt a sorrend az érmes helyeken. Az összetettben is a Dávid, Moroz, Roni sorrend alakult ki és így álltak fel a verseny végén az összetett eredményhirdetés dobogójára, ahol a verseny főszervezője, Belovai József adta át az érmeket.

A versenyen kiváló hangulattal és rendkívül szívélyes vendéglátással találkozhattunk amelyben a jászberényi szülők élen jártak. Az ingyenes büfében kifogyhatatlanul sorakoztak a „zsíros deszkák” lilahagymával, a félbevágott banánok, almák, a gőzölgő forró tea, akinek pedig ez nem lett volna elég, az vehetett magának, kávét, szendvicset, hamburgert a másik büfében.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *