JuniorOB Zalán összetett aranyérmes eredményhirdetés

2 bajnoki címet és 17 érmet szereztünk a junior OB-n

Óriási sikerrel zárta a Tuti Kori az Utánpótlás Országos Bajnokságot, amelyet 2023. február 10. és 12. között rendeztek Budapesten, a Gyakorló Jégcsarnokban. Összesen 17 érmet nyertünk, amelyből 8 arany 6 ezüst és 3 bronzérem volt.

Az egész éves felkészülésünk rendkívül nehéz volt, hiszen a szegedi műjégpálya egész szezonban zárva volt, így a jeges edzéslehetőségeink nagyon korlátozottak voltak. Ha jégen akartunk edzeni, akkor vagy utaznunk kellett Jászberénybe, Budapestre, Miskolcra, vagy a szabványnál kisebb méretű, rossz jégminőségű, védőszivacs nélküli algyői „jégsátorban” volt erre lehetőségünk.

Az első napon a nagyobb korcsoportok léptek a jégre, amelyekben a Junior B Fiúknál Hallósy Dominik minden távon bejutott az A-Döntőbe, 1000 méteren elcsípett egy bronzérmet, míg 500 méteren 4., 1500 méteren pedig 7. lett, így összetettben szoros versenyben 5. lett.

Ugyanebben a kategóriában Gárdián Zsombor 500 méteren jutott A-Döntőbe, ahol az 5. helyen végzett, míg 1500 m-en 9., 1000 méteren 8. lett, összetettben pedig a 9. helyen végzett.

A Junior C Fiúk kategóriájában Jancsó Zalán esélyeshez méltó módon valamennyi távon győzött és a Szuper Döntőt is megnyerte, így a 4 aranyérem mellé megszerezte az összetett magyar bajnoknak járó serleget is. A lányok C kategóriájában Fazekas Vera betegség miatt hosszú kihagyás után tért vissza és a 12. helyen végzett összetettben (távonként 10.,11.,12 helyezései voltak).

A Junior D Fiúk között Németh Sándor Domonkos indult és a 25 fős mezőnyben derekasan helytállva a 12. helyet szerezte meg összetettben. 1000 méteren Samó 2. lett a B-Döntőben (ez a 7. helyet jelentette), míg 777 méteren szintén B-Döntőzött, ahol 4. lett és ez a 9. helyezést jelentette ezen a távon. Mindkét távon (1000 m és 777 m) hatalmasat javított az egyéni csúcsán. A lányok D korcsoportjában Szörényi Emma a 15., Sztanojev Niki a 17. helyen végzett összetettben.

A Junior E Fiúk kategóriájában indult Fazekas Márton, az előző évi F összetett bajnok. Marci első éves E-sként nagyon jól helyt állt, fokozatosan lendült bele egyre jobban a verseny során, éppen bejutott a legjobb 6 közé a 3 táv után, akik Szuper Döntőt futhattak. A Super Final-ben 4. helyen végzett, így szoros versenyben, összetettben 5. lett, úgy hogy előtte csak utolsó éves E-sek voltak, ami nagyon biztató a jövő évi bajnokságra nézve.

A Junior E lányok között 2 versenyzőnk indult, Vető Rozina és Tóth Tímea. A 777 méteren hajszál híján nem sikerült egyiküknek sem az A-Döntőbe jutás az elődöntő első 2 helyezettje jutott A-Döntőbe, Timi és Rozina alig látható különbséggekkel végeztek futamaikban a 3. helyeken, így B-Döntőbe kerültek, ahol Rozina 2. (a versenytávon a 8.), Timi pedig 4. (10.) lett. A 3 körös versenyben (333 méteren) Rozina a B-Döntőbe került, ahol ismét 2. lett (ez ezen a távon 7. helyet ért), míg Timi sajnos a negyeddöntőben hajszállal kiesett, így 11. lett.

Az 500 méteres versenyben ismét szépen meneteltek versenyzőink az elődöntőig, ahol egy futamba kerültek és Rozina 2. helyezettként az A-Döntőbe jutott, míg Timi 3. helyezettként a két elődöntő futam rosszabb 3. helyezettjeként a B-Döntőbe. Az A-Döntőben aztán Rozina nagyon szép versenyzéssel megszerezte a bronzérmet, míg Timi szoros versenyben, a rajttól az élre állva, megnyerte a B-Döntőt és így 6. lett 500 méteren. Összetettben végül Rozina a 6. Timi pedig a 9. helyet szerezte meg a 28 fős mezőnyben, ami a bajnokság legnépesebb kategóriája volt.

A Junior F Fiúk kategórájában Rikk Tamás indult, aki minden távon és az összetettben is a 8. helyen végzett. Az F Lányoknál Fehér Anna és Gárdián Szonja indult. Szonja éremesélyesként állt rajthoz és ehhez méltóan szerepelt, minden távon A-Döntőbe jutott, amelyekben 2 ezüstérmet (500 méter és 222 méter) és egy 4. helyezést (333 méter) szerzett és az összetettben a 3. helyen végzett. Anna 1. éves F-esként 2 körön bejutott a B-Döntőbe, ahol 5. helyen végzett (a versenyszámban 10. lett), 500 méteren 11., 333 méteren pedig 13. lett, míg összetettben 13.-ként zárt.

Az Utánpótlás Bajnokságon első alkalommal került külön kategóriaként kiírásra a Junior G korcsoport, amelyben az ötfős mezőnyben 2 indulónk is volt, Tóth Dávid és Tutrai Áron személyében. A 3 héttel ezelőtti Jász Kupán aratott magabiztos győzelmei után Dávid volt a G kategória esélyese és ezt az esélyt valóra is váltotta, mert minden számban és a Szuper Döntőben is fölényesen győzött, így az összetett bajnoki címet is elhódította. Dávid mögött minden számban Roni végzett a 2. helyen, így 4 ezüstérmet szerezve kettős sikert arattak a Tuti Kori ifjú tehetségei ebben a korcsoportban.

A váltóversenyeken a C-D Lány kategóriában a Sztanojev Niki, Szörényi Emma, Fazekas Vera összeállítású váltónk indult, amelyet sajnos az elődöntőben pálya elhagyás miatt kizártak, így a 8. helyen végeztek.

Az E-F Lányok versenyszámában a Gárdián Szonja, Vető Rozina, Tóth Tímea összeállítású váltónk megnyerte előfutamát és a 11 váltó (7 egyesület) közül bejutott a 4 csapatos A-Döntőbe. A Döntőben a Fradi, Jászberény, TDKE hármas túl nagy falatnak bizonyult, így a 4. helyet sikerült megszerezniük, de a korábbi – balul sikerült – váltó indulások után már ezt a döntőbe jutást és a 4. helyet sikerként könyvelhettük el.

Az E-F fiúváltóban egy csikócsapatot indítottunk, hiszen az első éves E korcsoportos Fazekas Marci mellett a két G-ben vitézkedő ifjonc, Tóth Dávid és Tutrai Roni kapott helyet a váltóban, amelyben az edzői utasításoknak megfelelően Marci 3 kört, míg Dávid és Roni egy-egy kört teljesítettek. A fiúk tökéletesen betartották az edző elképzelését és hibátlanul teljesítették a váltót, ahol a 8 csapatos váltómezőnyben a 7. helyen végeztek.

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres Utánpótlás Bajnokságot zártunk és a nehéz felkészülési körülmények ellenére teljesítettük azt az erre a szezonra vonatkozó tervünket, hogy legjobbjainkat az országos élmezőnyben tudjuk tartani.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *