Junior magyar bajnok serdülő váltó

Éremeső a 2022. évi Utánpótlás Országos Bajnokságon

Az Utánpótlás (Junior) Országos Bajnokságot 2022. február 11. és 13. között rendezték Budapesten a Gyakorló Jégcsarnokban. A közelmúlt versenyeihez képest üdítő újdonság volt, hogy a nézők bemehettek a lelátóra és maszkot viselve követhették az eseményeket, szurkolhattak a fiataloknak.

A Tuti Kori versenyzői összesen 14 egyéni és 4 váltó dobogós helyezésnek örülhettek, az alábbi megoszlásban:

ARANY EZÜST BRONZ
Egyéni 3 4 7
Váltó 1 1 2
ÖSSZESEN 4 5 9

Az első másfél nap a nagyobb korcsoportok versenyzőié volt, ahol a TutiKorit a C-s lányok, Nógrádi Panka, Czank-Varga Viki és Rikk Timi, valamint a C-s fiúk Jancsó Zalán, Hallósy Dominik és Gárdián Zsoma képviselték, illetve a Junior „A” kategóriában pedig Gera Marci indult.

A lányok C kategóriájában Panka derekasan küzdött és megszorította a minden számban győztes FTC-s Végi Diána Laurát, amelynek 3 ezüst és egy bronzérem (1500 méteren) lett a jutalma, Vikinek is sikerült 1000 méteren egy bronzot megkaparintania.

A fiúknál C kategóriában Zalán ezüstérmes lett 1500 méteren, míg Dominik – éppen csak lemaradva az ezüstről – bronzérmet szerzett 500 méteren, Zsoma pedig 1000 méteren végzett a kiváló 4. helyen. Összetettben Zalán 3., Dominik 4., Zsoma pedig a 7. helyen végzett. A kategóriát Major Dominik (FTC) nyerte.

A Junior fiúk „A” kategóriájában Gera Marci bronzérmet szerzett 1000 méteren és az összetettben is. A győzelmet Jászapáti Péter (SZKE) szerezte meg.

A váltóversenyekben hagyományosan erősek a TutiKori váltói, és az előző évek szép eredményeit folytatva a C korcsoportos fiú váltó versenyben sorozatban negyedszer győzött a TKKSE váltója, ezúttal Jancsó Zalán, Hallósy Dominik, Gárdián Lajos Zsombor összeállításban.

A C-s lányok váltó versenyében ezüstérmet szerzett a Nógrádi Panka, Czank-Varga Viktória, Rikk Tímea összetételú TutiKoris trió, míg az először megrendezett vegyes váltóban a Nógrádi Panka, Czank-Varga Viktória, Hallósy Dominik, Gera Márton összetételű váltónk bronzérmes lett.

Nagyon jó hangulatban telt a nagyobb korcsoportok versenye, újra a szurkolók, hozzátartozók zsivajától volt hangos a Gyakorló Jégcsarnok.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *