Tisza Kupa 2022 E-F lány váltó

Sikeres szezonzáró verseny hazai pályán a Tisza Kupán

Az öt nemzet versenyzőit is felsorakoztató versenyt március 11-13. között rendezték meg Szegeden, ahol a 26 Tuti Koris sportoló 20 érmet vihetett haza. A szezon utolsó versenyén a TKKSE sportolói mellett indultak román, cseh, szlovák és ukrán versenyzők is.

Kiemelkedően szerepeltek az A-D korcsoportosok (12-19 évesek):

A Junior C lányok egyéni versenyében Czank-Varga Viktória 2 távon is győzni tudott (1500m, 500m), illetve 1000m-en elért 2. helyezésével összetettben aranyérmesként fejezte be a Kupát.

Ugyanebben a kategóriában Rikk Tímea 1500m-en ezüstérmesként, 500 méteren bronzérmesként ért célba.

A felnőtt férfiak mezőnyében versenyző 14 éves Jancsó Zalán 1500m-en és 1000 méteren is 1. helyen, 500 méteren pedig 2. helyen végzett, így összetettben elhozhatta az aranyérmet.

A fiúk Junior C kategóriájában Hallósy Dominik két távon is (1500m és 500m) nyert, így összetettben ő lett a C korcsoportos fiúk aranyérmese.

Az A korcsoportos Gera Márton 1000 méteren, a D korcsoportos Zemanek Ákos 777 méteren lett bronzérmes.


A kisebbek (6-11 évesek) mezőnyében több versenyzőnek is ez volt élete első versenye. Esetükben az volt a cél, hogy szokják a megmérettetés közegét és szabályait.

A G-E korcsoportos versenyzők 8 éremmel gazdagították a Tuti Koris palettát. A 6-7 éves lányok egyéni versenyében Fehér Anna 3. helyezettként ért célba 222 méteren és összetettben is bronzérmesként végzett.

Ábrahám Zsombornak mindhárom távon elsőként sikerült befutnia, így elhozta a G korcsoportos fiúk összetett aranyérmét.

Az F korcsoportosok között versenyző fiúk közül Farkas-Szörényi Ákos két távon (500m és 333m) dobogósként ért célba így összetettben 2. helyezést ért el; Fazekas Márton 500 méteren 2., míg az összetett egyéni versenyben 3. helyezést ért el, valamint az E-F korcsoportos fiúk váltó versenyében ezüstérmet szerzett.

Habár a versenyek egy időre véget értek, a felkészülés tovább folytatódik: egyelőre játékos gyakorlatokkal, majd májustól komolyabb jeges és száraz edzésekkel, hogy a sportolók minél jobban teljesíthessenek a következő szezonban.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *