Nógi Bence juniorVB ezüstérmes 500 méteren

Nógrádi Bence 2 ezüstérmet nyert a Junior VB-n

Március 4. és 6. között rendezték a lengyelországi Gdansk-ban a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior világbajnokságát. Magyarországot 4 fiú (Nógrádi Bence, Major Dominik, Granasztói Ádám, Major Dominik) és 4 lány (Somodi Maja, Albert Viktória, Végi Diána Laura, Szigeti Dóra) gyorskorizó képviselte Telegdi Attila és Knoch Viktor vezetésével.

A Fradis színekben versenyző, TutiKori-ban nevelkedett Nógrádi Bence nagyszerűen szerepelt, 500 méteren ezüstérmet szerzett, a szegedi, SZKE-ben versenyző Jászapáti Péter előtt. Péter a bronz mellé szerzett még egy kiváló 4. helyet is az 1.500 méter A döntőjében, három koreai fiú mögött.

1.000 méteren Bence nyerte a B döntőt, míg Péter 4. lett ugyanitt. A fiú váltó sokáig vezetett az A döntőben, végül a 3. helyen értek célba, de az 1. helyen célba ért kazah váltót az egyik épp nem versenyző, a célegyenesben a pályára becsúszva ünneplő váltótagja miatt kizárták, így végül az ezüstérmeket akasztották a mieink nyakába. A lányok váltó számának A döntőjében bravúros bronzérmet nyertek a mieink.

További említésre méltó helyezések még a lányoktól 1.500 méteren Végi Diána Laura B döntős 3. helye és az 500 méteres távon a szegedi, SZKE-ben versenyző Somodi Maja B döntőben elért 3. helye is. Maja még ráadásul az 1.000 méter B döntőjében is szerzett egy 2. helyet.

A vezetők elégedettek voltak a csapattal, megerősítést nyert, hogy jó úton haladnak utánpótláskorú versenyzőink is.

Tags: No tags

Comments are closed.