Győztes vegyes váltó Zalánnal 2023 EYOF

Zalán aranyérmes Mix-váltóban az EYOF-on

Olaszországban, azon belül is Friuli-Venezia Giulia tartományban rendezték 2023. január 21 és 28. között a XVI. Eutópai Ifjúsági Olimpia Fesztivált, népszerű nevén a téli EYOF-ot. Ezen az egyéb téli sportágak mellett a rövidpályás gyorskorcsolya is műsoron volt.

Klubunk válogatott versenyzőjének, Jancsó Zalánnak ez volt az idény legfontosabb nemzetközi versenye, ezért nagy várakozással vártuk a versenyről érkező híreket.

Már az első napon, az 1500 méteres versenyszámokban nagy magyar sikerek születtek, hiszen Major Dominik a fiúknál aranyérmes lett, míg Szigeti Dóra a 3. helyen, a tatabányai Haltrich Luca pedig a 4. helyen végzett. A második napon rendezték az 500 méteres futamokat, ahol Zalán nagy örömünkre az előkelő 5. helyen végzett, míg a lányoknál Haltrich Luca nyerte a versenyt Szigeti Dóra előtt.

A zárónap pedig minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen taroltak a magyar versenyzők, mindhárom versenyszámban aranyéremt szereztek. Az 1000 méteres versenyben a fiúknál Major Dominik, a lányoknál Szigeti Dóra győzött, a Vegyes-váltóban pedig a Haltrich Luca, Szigeti Dóra, Jancsó Zalán, Major Dominik összeállítású csapatunk hatalmas fölénnyel diadalmaskodott.

Nagy sikert arattunk, ráadásul csapatunk mind a négy tagja aranyéremmel térhetett haza és összességében 5 arany 1 ezüst és 1 bronzéremmel zártuk a versenyt.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *