Ádó minden távon Világbajnok

Ádó minden egyéni számban győzött a VB-n

Április 8. és 10. között rendezték Montrealban a felnőtt short-track Világbajnokságot, ahol a szegedi, TutiKoris nevelésű, 19 éves Nógrádi Bence is a csapat tagja volt. A versenyeket egy régi építésű csarnokban, de kiváló minőségű jégen rendezték.

A viadal első napján minden távon a selejtezőkre került sor, ahol 500 méteren Bence a pénteki előfutamok során a 3. legjobb időt futotta, 40.484 másodperccel nagy egyéni csúcsot javítva, közel került a junior világcsúcshoz, amit a kínai Zhang Tianyi 40.331-gyel tart. Ez az idő Bencének a 2021/22-es felnőtt világranglistán végül a 21. legjobb időt jelentette 500 méteren.

A magyar egyéni indulók közül Ádó és Jászapáti Petra mindhárom távon továbbjutott az elő- (1.500 m) és negyeddöntőbe (500 és 1.000 m), míg Bence, Jászapáti Péter és Kónya Zsófi 500 és 1.000 méteren negyeddöntősek.

Szombaton nagyszerűen indult a verseny LiuShaoang-nak, aki – ha lehet ilyet mondani – leggyengébb távján, 1.500 méteren is játszi könnyedséggel verte meg a mezőnyt és lett világbajnok. Majd kis idővel késöbb ugyanezt megismételte és megvédte a világbajnoki címét 500 méteren.

Nógrádi Bence kitűnően helytállt 500 méteren, de nem sikerült az elődöntőbe kerülnie, ahogy Jászapáti Péternek és Kónya Zsófiának sem. Jászapáti Petra nagyszerűen versenyezve 500-on és 1.500-on is B-döntős volt. A váltó elődöntőkből a hölgyek a B döntőbe , míg a Bencével és Jászapáti Péterrel felálló fiúk a vasárnapi A döntőbe jutottak.

Vasárnap Ádó folytatta sikersorozatát és az 1.000 méteren sem talált legyőzőre, amely egyben az összetett világbajnoki címet is jelentett függetlenül a szuperdöntő eredményétől. Bence és Jászapáti Péter pedig továbbjutva a negyeddöntőjükből a B döntöben indulhattak ahol a 4. és 5. helyet szerezték meg, azaz világbajnoki 9. és 10. helyezettek lettek első felnőtt VB-jükön.

A férfi váltónk az A döntőben – egy sajnálatos kicsúszás után – a 4. helyet szerezte meg, Nógrádi Bencével a soraiban.

LiuShaoang ezzel 4 világbajnoki címet szerzett, immár 6-szoros világbajnok és bravúrként mind a 13 futamát megnyerte, ahol csak rajthoz állt, előfutamokat is beleértve.

Tags: No tags

Comments are closed.