Nógradi Bence nálunk járt

Nógrádi Bencét ünnepeltük a TutiKori edzésén

Vezetőedzőnk, Tutrai Tamás már a pekingi olimpia vége után említette, a terveiben szerepel, hogy a versenyszezon befejeztével meghívja egykori tanítványát, a TutiKoriban nevelkedett, jelenleg a Fradit erősítő olimpikont, a 19 éves Nógrádi Bencét egy edzésre, ahol találkozhatnak vele a jelenlegi Tuti Koris versenyzők.

Akkor még úgy tudtuk, hogy Bence számára az olimpia után a junior VB jelenti a szezon végét március elején (ahol nagyszerűen szerepelt, hiszen 500 méteren egyéniben és a váltóval is ezüstérmet nyert). Volt esélye korábban is annak, hogy bekerül a montreali felnőtt világbajnokságra utazó keretbe is, de biztossá csak március végére vált a dolog. Így Bencére még egy kicsit várnunk kellet, mert április elején még bravúrosan helytállt a felnőtt VB-n, 500 méteren egyéni csúcsot javított, 1000-en B-döntőbe került és 9. lett, a váltóval pedig 4. helyezést ért el.

Bence tortája

Április 25-én került sor a nagy alkalomra, amikor minden ifjú versenyző és a szülők is nagy izgalommal várták a találkozást. Persze van néhány régi motoros tagunk, aki gyermekként még együtt edzett és versenyzett is Bencével, de sokan először találkozhattak vele. Egy szépséges (Bence fotóival díszített) és ínycsiklandozó torta várt elfogyasztásra a Műjégpálya oldal bejáratánál kikészített asztalon, ahol a felnőttek egy kis pezsgőt is kortyolhattak. Az edzésre gyülekező kezdő korcsolyázó tanulók és haladó versenyzők gyűrűjében Tamás méltatta Bence teljesítményét és a leggyorsabb szegedi short-track gyorskorisnak nevezte beszédében. A beszéd után Tamás átadott Bencének egy TutiKori emlékplakettet, hogy mindig emlékeztesse arra a 10 évre, amit nevelőegyesületében töltött el.

Ezután levetítettük a férfi váltó olimpiai B döntőjét, ahol Bence részvételével a válogatott győzött és ezzel az olimpiai 6. helyet szerezte meg. Ezen a futamon beigazolódott az ősi mondás miszerint nem sokat, hanem jókor kell az élen állni, mert a váltónk csak az utolsó néhány másodpercben állt az élen, amikor Sanyi az utolsó kanyarban a cél előtt előzött, de ezzel meg is nyertük a B döntőt.

A torta felvágásánál Bence olajozott mozdulatokkal forgatta a kést, mintha világ életében ezzel foglalatoskodott volna. Jutott a süteményből a Jégpályán tartozkodó minden fiatalnak és az idősebbeknek is, gyorsan kiürült a tálca és a sütistányérok is.

A gyerekek nagy örömére Bence angyali türelemmel dedikálta a sisakokat vagy egyéb kívánság szerinti tárgyakat és állta a sarat a közös fotók elkészítése során is.

Amikor pedig mindenki kedvére elkészültek a kis csoportos fényképek és a versenyzők is felvették korcsolyáikat az edzés megkezdéséhez, akkor beinvitálták magukhoz a jégre Bencét is, hogy egy nagy csoportkép készülhessen.

Mindenki nagyon jól érezte magát, hatalmas élmény volt, hogy a gyerkőcök és szüleik találkozhattak Nógrádi Bencével.

Végezetül csak annyit mondhatunk:

Köszönjük, Bence, hogy itt voltál, a jövőre nézve pedig, Hajrá!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *