Nyári edzőtábor Szegeden 2022

Nyári száraz edzőtábor 2022

A Tuti Kori száraz edzőtáborára 2022. június 18-22-ig került sor az Újszegedi EKO Park és a Rotary ösvény területén. Versenyzőink napi két kemény, de változatos edzést teljesítettek felhőtlen jókedv kíséretében.

Egy több feladatból álló felméréssel indult a hét, amit az edző egyesével kiértékelt és az alapján állította össze a programot és osztotta be a gyerekeket különböző csoportokba.

Több helyszínen is zajlottak az edzések. A Rotary tanösvény bejáratánál a Tisza-parton a betonozott emelkedőn felfutásokat gyakoroltak a gyerekek hol csoportosan, hol kettesével.

Az árnyékos fák alatt az akadálypályán a páros lábbal ugrásokat próbálták és a nagyobbak is elmehettek a hosszú futásokra.

A másfél órás edzések végén jól esett a levezető nyújtó gyakorlatok elvégezni, végre leheveredhettek a sportolók a polifoamokra és követték az edzői útmutatást, szükség esetén egymás is segítették.

A megfelelő táplálkozásra edzés előtt-alatt és után Tamás nagy hangsúlyt fektetett. Mivel nagyon meleg volt, gondoskodni kellett mindig arról, hogy legyen elég folyadék a kulacsokban, lehetőleg izotóniás is, hiszen az erőnléti és állóképességi feladatok elvégzéséhez a szegedi kánikulában folyamatos só és szénhidrátpótlás volt ajánlott. A serdülőknél külön figyelmet fordított arra, hogy a hosszú futásokra megfelelő minőségű futócipőben menjenek a gyerekek és legyen rajtuk óra (lehetőleg pulzusmérős). Mindig kihoztuk az SMR hengereket is, amivel a kisebbek még csak ismerkedtek, de napról napra nagyobb rutint szereztek a használatában.

A tábor bázisa az újszegedi EKO parkban volt. Itt 2 faházat is kibéreltünk, valamint a kerti asztaloknál tudtunk délután játszani is. A fárasztó edzések között azért volt pihenőidő (az edzőnek is), ilyenkor a szülői munkaközösség tagjai tartották a frontot és találtak ki napról napra újabb elfoglaltságokat, játékokat, versenyeket. Szerveztünk cseresznyemag köpő versenyt, fára mászós és egyensúlyozó próbákat, készítettünk gyorskoris aszfalt rajzokat, és görkorcsolyás színezőket. A fiúk a Rubik kocka bűvöletében próbálkoztak egyre rövidebb idő alatt kirakni azt, valamint célbadobós versenyen is próbára tehették magukat a résztvevők.

A kisebb horzsolások és darázscsípések kezelése a tábor vége felé már rutin műveletnek számított a kisérő szülők számára és segíthettek egy nem mindennapi feladatban: kibogozni a „véletlenül” összegubancolódott ugróköteleket is.

A bemelegítést, gimnasztikát egy nagy körben állva csinálták a gyerekek, mindig más volt kinevezve, akinek a mozgását a többinek követni kellett. Az ugrókötéllel bizony volt, aki most találkozott először, míg mások már rutinosan szökdeltek vele.

A szombati ebéd volt a hét fénypontja, amikor Fehér Jani kézműves hamburgereit kóstolhattuk meg. Erre az alkalomra a szülők is csatlakoztak a csapathoz és vidáman telt el az ebédszünet. Természetesen nem maradhatott el most sem a „valami felrepül a tetőre és piszkáljuk le közös erővel” játék, ezúttal egy labdát mentett meg Zsoma egy jó nagy faággal, miközben Timi és Dominik tartották.

Az egyik pihenőben kitaláltuk, hogy a gyerekek segítségével készítünk TUTI KORI „feliratot” meglepetésül Tamásnak. Igazán jól bírták a különböző beállításokat és pózolásokat és nagy örömet okoztunk vele. Összességében egy nagyon jó hangulatú, igazán intenzív száraz edzéshéten vagyunk túl, ahol a gyerekek sok új dologgal is találkoztak és játszva fejlődtek.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *